Wat zijn de levertijden?

Je bestelling en opdruk word gemaakt en de levering is ongeveer 7-10 werkdagen.

 

Hoe wordt mijn bestelling bezorgd?

PostNL thuislevering
De levering met PostNL thuislevering wordt op je bezorgadres geleverd. Mocht je de eerste keer niet thuis zijn dan probeert de postbode het pakket bij de buren te bezorgen. Lukt dit niet, dan laat de postbode een kennisgeving achter waarop een ‘Niet thuis code’ staat. Met deze code kan je op de website www.postnl.nl/ontvangen zelf een afspraak maken voor de volgende afleverpoging. Je kunt ook aangeven dat je het pakket bij de buren of op een PostNL servicepunt wil laten bezorgen. Kies je voor een servicepunt dan zal je bestelling daar maximaal 2 weken bewaard worden. Heb je je pakket niet kunnen afhalen binnen twee weken? Dan wordt hij automatisch teruggestuurd naar CJ-Redesign en zal het totaalbedrag van het pakket retour geboekt worden. Tenzij deze speciaal is gemaakt.

 

Kan ik mijn bestelling volgen?

Nadat je pakket mijn bedrijf heeft verlaten en overgedragen is aan PostNL krijg je van ons een verzendbevestiging met daar in jouw Track & Trace nummer, hiermee kun je de status van je order volgen. Als je op werkdagen voor 22.00 uur besteld hebt krijg je de code nog dezelfde dag, anders zal hij de volgende dag verstuurd worden. De code kun je vervolgens samen met je postcode invullen op https://mijnpakket.postnl.nl/ om je bestelling te volgen totdat deze geleverd is.

 

Wat gebeurt er met mijn bestelling als ik niet thuis ben?

Als je de eerste keer niet thuis bent bij een levering, krijg je een briefje in de brievenbus met een ‘Niet thuis code’ . Met deze code kun je een vervolgafspraak maken op https://mijnpakket.postnl.nl/, hiervoor moet je wel een account aanmaken bij PostNL. Je kunt dan een tweede bezorgingspoging inplannen maar je kunt er ook voor kiezen om je pakketje af te laten leveren bij je buren. Als er bij de tweede poging niemand thuis is kun je je pakketje de volgende dag na 13.00 afhalen bij het PostNL postkantoor of PostNL servicepunt. Vergeet niet je legitimatie mee te nemen.

 

Kan ik mijn bestelling bij iemand anders laten bezorgen?

Als je je bestelling plaatst, kun je er voor kiezen deze op een afwijkend afleveradres te laten bezorgen.

 

Wat moet ik doen als ik een verkeerd/beschadigd artikel heb ontvangen of een artikel mist?

Wanneer een artikel mist, neem altijd contact op met ons.

Blijkt een artikel, ondanks onze zorgvuldige kwaliteitscontroles en hoogwaardige kwaliteitseisen, tijdens het gebruik toch reden te geven tot retour (product- of fabricagefouten), stuur dit dan aan ons terug. Bewaar het verzendbewijs goed. Let op dat je eerst je retour online aanmeld en het retournummer op je retourformulier noteert. Mocht je geen retourformulier meer hebben stuur dan in ieder geval je volledige naam, adresgegevens en bestelnummer mee in het pakket. Wij zullen de retourzending zo snel mogelijk verwerken en je bericht geven.

Mocht je een ander artikel hebben ontvangen dan besteld, stuur dit dan aan ons terug en neem contact op met onze klantenservice . Wanneer je een ander artikel retour stuurt dan je hebt besteld, is een handmatige actie vereist bij het terugbetalen van je betaling.